Ajankohtaista

401, 2019

Socom hakee toimitusjohtajaa

Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom on sosiaalialan asiantuntijuuden keskittymä, joka muodostaa kehittämis- ja yhteistyöverkoston Kaakkois-Suomen kuntien, kuntayhtymien sekä alan koulutus- ja tutkimusyksiköiden, kolmannen sektorin ja alan yrittäjien kanssa. Toimintaamme ohjaa laki sosiaalialan osaamiskeskustoiminnasta (1230/2001). Toimipisteemme ovat Kouvolassa, Kotkassa ja Lappeenrannassa ja tällä hetkellä palveluksessamme on 24 työntekijää.

Nykyisen toimitusjohtajamme jäädessä eläkkeelle haemme

TOIMITUSJOHTAJAA

Toimitusjohtajan tehtävänä on vastata Socomin toiminnasta, taloudesta, hallinnosta ja moniammatillisen asiantuntijaorganisaation johtamisesta hallituksen asettamien strategisten linjausten mukaisesti.

Tarjoamme

  • Monipuolisen ja mielenkiintoisen tehtäväkentän
  • Näköalapaikan alan kehittämiseen
  • Innostavan, monialaisen ja osaavan työyhteisön

Odotamme

  • Soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja sosiaalialan työkokemusta tai alan tuntemusta
  • Laajaa näkemystä hyvinvointipolitiikasta sekä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmästä päätöksentekoprosesseineen
  • Johtamiskokemusta ja innostavaa työotetta
  • Ennakkoluulotonta asennetta ja verkosto-osaamista
  • Tutkimus- ja kehittämisosaamista

Palkka on kokonaispalkka, joka sovitaan toimitusjohtajasopimuksessa. Tehtävän vastaanottaminen sopimuksen mukaan viimeistään 1.8.2019.

Lisätietoja

Hallituksen puheenjohtaja Tuija Nummela puh 045 631 8538, tuija.nummela@gmail.com

Hallituksen varapuheenjohtaja Arja Kumpu puh 020 615 7429, arja.kumpu@kouvola.fi

Toimitusjohtaja Leena Kaljunen puh 044 748 5300, leena.kaljunen@socom.fi

Lähetä hakemuksesi, CV:si ja palkkatoivomuksesi 1.2. klo 16.00 mennessä osoitteeseen info@socom.fi

1212, 2018

MikäSOte blogi: Määrämuotoinen kirjaaminen haltuun – myös yksityisellä sektorilla ja oppilaitoksissa!

Sosiaalihuollon Kanta-palveluiden käyttöönotto lähenee ja tämä edellyttää monenlaista valmistautumista: nykyisten asiakaskirjausten toimintatapojen kartoitusta, työntekijöiden kouluttamista määrämuotoiseen kirjaamiseen ja tietojärjestelmien viilausta. Ja kaikki koskee myös yksityistä sektoria ja oppilaitoksia.

Valmistautumista monella tavalla

Laki tulee velvoittamaan kaikkia sosiaalipalveluiden tuottajia Kanta-palveluiden ja tätä kautta yhteisen sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston käyttöönottoon. Ensin julkisissa palveluissa, sitten yksityisellä sektorilla. Ja ennen tätä täytyy valmistautua.

Aluksi kartoitetaan organisaatioiden toimintatapoja ja tässä hyvänä apuna on nykytilan kartoituksen työkalu, joka löytyy Kansa-koulu II -hankkeen verkkosivuilta. Sen avulla selvitetään, mitä asiakasasiakirjoja organisaatiossa syntyy missäkin asiakasprosessin vaiheessa. Näitä asiakirjoja verrataan THL:n määrittelemiin asiakirjarakenteisiin, joihin voi tutustua sosmeta.fi-verkkosivuilla.

Nykytilan kartoituksen lisäksi on tarpeen muuttaa toimintatapoja ja perehdyttää työntekijöitä määrämuotoiseen kirjaamiseen. Kansa-koulu II -hankkeessa valmennamme kirjaamisvalmentajia tätä varten. Valmennuksen sisältöjä ovat mm. kirjaamisen rakenteisuus, yhdessä asiakkaan kanssa tehtävän osallistavan kirjaamisen periaatteet ja kirjaamisen etiikka, kyse ei siis ole pelkästään teknisestä kirjaamisesta.

Lopuksi täytyy vielä laittaa tietojärjestelmät kuntoon, jotta asiakastietojärjestelmät ovat Kanta-yhteensopivia.

Herätys yksityiset palveluntarjoajat

Vaikka julkinen sektori ottaa Kanta-palvelut käyttöön ensin, on yksityisen sektorin oltava hereillä jo nyt. Jatkossa vaadimme sosiaalipalveluiden tuottajilta määrämuotoista kirjaamista, ja uskon että kilpailutuksissa tullaan painottamaan määrämuotoisen kirjaamisen osaamista. Vai hyväksymmekö sen, että yksityiset palveluntuottajat kirjaavat asiakastietoja omalla tavallaan, ja julkisella sektorilla muunnamme kirjaukset määrämuotoon?

Visiona kevyt mobiilisovellus kirjaamiseen

Tulevaisuudessa ei tule olemaan mitään muuta sähköistä tapaa arkistoida sosiaalihuollon asiakastietoja kuin Kanta-palvelut ja yhteinen sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto. Jos käytössä on sähköinen asiakastietojärjestelmä, on sen oltava Kanta-palveluihin yhteensopiva.

Suomessa on paljon yhden miehen tai naisen yrityksiä, jotka tuottavat sosiaalihuollon palveluja. Jos käytössä ei ole sähköistä asiakastietojärjestelmää, on tarvetta kehittää kevyt ratkaisu asiakastietojen kirjaamiseen ja arkistointiin. Visiona voisi olla mobiilisovellus, jonka kautta asiakastietoja voi kirjata ja arkistoida. Näin ei syntyisi suuria kustannuksia, vaan selvittäisiin tabletilla tai älypuhelimella.

Pienet yritykset, älkää hätääntykö! Uskon, että tuotetaan ratkaisu juuri teidän tarpeisiinne. Olkaa kuitenkin aktiivisia ja ottakaa haltuun määrämuotoinen kirjaaminen! Tässä auttaa Kansa-koulu II -hanke.

Kansa-koulu-hanke on valmentanut yli 1 800 kirjaamisvalmentajaa ja valmennukset jatkuvat. Valmennamme tällä hetkellä yksityisen sektorin työntekijöitä, koulutusorganisaatioiden henkilökuntaa ja järjestämme tietopaketteja sote-esimiehille, asiakirjahallinnosta vastaaville henkilöille sekä asiakastietojärjestelmien pääkäyttäjille.

Osaamista jo opiskelijoille

Kirjaamisvalmentajat ovat kuumaa kamaa myös työmarkkinoilla. Kun CV:ssä on maininta ”olen kirjaamisvalmentaja”, on työnantaja tyytyväinen työntekijän osaamiseen.

Työnantajat odottavat myös, että oppilaitoksista valmistuu vahvoja määrämuotoisen kirjaamisen osaajia. Kaikkien tulevaisuuden sosiaalialan työntekijöiden on osattava uudenlainen tapa kirjata. Onhan lähihoitajilla, sosionomeilla, sairaanhoitajilla, sosiaalityöntekijöillä ja kaikilla muillakin sosiaalipalvelujen työntekijöillä opetussuunnitelmassa sosiaalihuollon määrämuotoinen kirjaaminen? Jos ei, niin vielä ehtii hyvin mukaan Kansa-koulu II -hankkeeseen.

Hankkeessa valmennamme koulutusorganisaation henkilökuntaa määrämuotoiseen kirjaamiseen ja tuotamme yhteistyössä oppilaitosten kanssa opetuskokonaisuuden, jota voi jatkossa käyttää osana oppilaitoksen opetussuunnitelmaa.

Jos tarvitset lisätietoa sosiaalihuollon asiakastiedon määrämuotoisesta kirjaamisesta, ole yhteydessä Kansa-koulu II -hankkeeseen.

Lisätietoa THL:n verkkosivuilla sosiaalihuollon Kanta-palveluiden käyttöönotosta ja aikataulusta

Kirjoittaja Marjo Orava toimii valtakunnallisen Kansa-koulu II -hankkeen hankejohtajana Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksessa Socomissa.

Kirjoitus on osa valtakunnallisen sosiaalialan osaamiskeskusten verkoston sote-uudistusta ja valinnanvapauslakia käsittelevää MikäSOte blogisarjaa. Kirjoituksia julkaistaan myös muiden sosiaalialan osaamiskeskusten verkkosivuilla.

712, 2018

Lapsen edunvalvonta lastensuojelu- ja rikosprosessissa kirjan julkaisutilaisuus Kouvolassa 28.11.2018

 

 

Avaa video tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=XzClLIXwNSM

 

2311, 2018

MikäSOte blogi: Rakenteellinen sosiaalityö ja sosiaalinen raportointi

Ville Santalahti ja Markku Hallikainen Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksesta Vassosta kertovat rakenteellisen sosiaalityön ja sosiaalisen raportoinnin mallista Varsinais-Suomessa – jäätävän yksinkertainen toteutus:-)

Lue blogiteksti

MikäSOte blogi

Valtakunnallisen sosiaalialan osaamiskeskusten verkoston ajatuksia sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta. Kirjoittajat ovat pitkän linjan sosiaalialan kehittämisen asiantuntijoita eri puolilta Suomea.

Klikkaa blogiin www.socca.fi/mikasote

Blogipostauksia voit seurata myös Facebookissa @soccaosaamiskeskus

Sosiaalialan osaamiskeskusten verkosto

Sosiaalialan osaamiskeskukset (11 kpl) muodostavat lakisääteisen, koko maan kattavan tutkimus- ja kehittämistoiminnan alueellisen verkoston. Osaamiskeskukset ovat kukin alueensa sosiaalialan asiantuntijoita, verkostojen kokoajia ja kuntien kehittämistoiminnan tukijoita. Osa osaamiskeskuksista tarjoaa alueellaan myös sosiaalialan erityispalveluja kuten lapsiasiamiestoimintaa.  Vaikutamme vahvasti sosiaalialan kehittämiseen esimerkiksi antamalla kannanottoja uudistuksiin ja lainvalmisteluihin

2311, 2018

Henkan tiedote 2/2018 on ilmestynyt

 

Henkan tiedote 2/2018 avautuu tästä linkistä.

 

 

1511, 2018

Kirjan julkistamistilaisuus 28.11.2018 Lapsen edunvalvonta lastensuojelu- ja rikosprosessissa

Tervetuloa julkistamaan ja juhlistamaan uutta lastensuojelun edunvalvonnan kirjaa Lapsen edunvalvonta lastensuojelu- ja rikosprosessissa.

28.11.2018 klo 16.30-18.00 XAMK:n kirjasto Kauppalankatu 13, 45100 KOUVOLA

Ohjelmassa teoksen esittelyä, kommentointia ja keskustelua pienen tarjoilun kera. Ilmoittautumiset 27.11. mennessä pirkko.haikara@socom.fi Tilaisuutta voi myös seurata netin kautta osoitteessa www.socom.fi/webcasting.

Kaakkois-Suomessa on kehitetty lapsen edunvalvontaa lastensuojelu- ja rikosprosessissa. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen ja Kaakkois- Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin kanssa.

Avaa tilaisuuden esite PDF -muodossa

Load More Posts