Ajankohtaista

2205, 2019

Kirjaamisvalmentajien kesäseminaariin Helsinkiin tai etäyhteydellä 17.6.2019

THL ja Kansa-koulu II -hanke järjestävät Kansa-koulu-hankkeesta valmistuneille kirjaamisvalmentajille kirjaamisvalmennusta syventävän ja tukevan, maksuttoman kesäseminaarin. Luvassa on mm. käyttäjäkokemuksia Sosiaalihuollon asiakastiedon arkistosta sekä kokemuksia kirjaamistapojen muutoksista kirjaamisvalmennusten jälkeen.

Kirjaamisvalmentajien kesäseminaariin on ensimmäisen kerran mahdollista osallistua etäyhteydellä – hyödynnä mahdollisuus ja osallistu etänä, jos et pääse paikan päälle Helsinkiin.
Tilaisuus on siis maksuton. Osallistujille tarjotaan aamu- ja iltapäiväkahvit. Osallistujilla on mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen Ravintola Helmessä.

Seminaarin ohjelma on päivitetty 22.5.2019.
Varmista paikkasi ja ilmoittaudu heti. Ilmoittautumislinkit ohjelmassa.
Ohjelma ja ilmoittautumislinkit (pdf-tiedosto, avautuu uuteen välilehteen)

2005, 2019

28.5. Hyvä ikääntyminen Lemillä -keskustelutilaisuus

Helmi-hanke järjestää yhteistyössä Lemin kunnan kanssa Hyvä ikääntyminen Lemillä -keskustelutilaisuuden tiistaina 28.5. klo 15. Paikkana on Lemin Vanha Pappila, Toukkalantie 5, 54710 Lemi.

Ikääntyneiden yksinäisyyden tunne on viime vuosina puhututtanut paljon. Yksinäisyyden syyt voivat olla moninaiset, kuten eläköityminen, pitkät välimatkat, sairaudet, oman sosiaalisen verkoston harveneminen, leskeksi jääminen jne. Etsivän vanhustyön toimintamallien avulla voidaan tavoittaa ne ikääntyneet, joita ei ole muilla tavoin löydetty.

Tilaisuudessa vaihdetaan vapaamuotoisesti ajatuksia
• miten Lemillä asuvia yksinäisyyttä ja turvattomuutta kokevia ikäihmisiä voitaisiin tavoittaa
• mitä olemassa olevaa ikäihmisten toimintaa ja kohtaamispaikkoja Lemiltä löytyy ja mitä uutta toimintaa kaivattaisiin sekä
• miten yhteistyötä voitaisiin tiivistää eri toimijoiden kesken hyvän ikääntymisen turvaamiseksi.

Tilaisuus on suunnattu ikääntyville, heidän läheisilleen, ikääntyvien parissa työskenteleville, järjestöille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:
Heini Maijanen, projektipäällikkö
heini.maijanen@socom.fi
Puh. 050 595 4246

605, 2019

Kirjaamisvalmentajien kesäseminaari Helsingissä 17.6.2019

 

Järjestyksessään kolmas kirjaamisvalmentajien kesäseminaari Helsingissä 17.6.2019. Varmista paikkasi ja ilmoittaudu heti! (Linkistä avautuu 22.5.2019 päivitetty ohjelma)

2603, 2019

Haemme projektipäällikköä

Helmi – Hyvää elämää ikääntyneenä –hankkeeseen.

Hanke on valittu rahoitettavaksi Manner-Suomen maaseutuohjelman kehittämishankkeiden rahoitusvalinnassa ja se on tarkoitus toteuttaa Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueella ajalla 1.5.2019 – 30.4.2021.

Hankkeen päätavoitteena on tukea ikäihmisten kotona asumista tutussa elinympäristössä ja heidän osallisuuden tunteensa vahvistumista. Hankkeen toimenpiteillä pyritään ehkäisemään yksinäisyyttä ja sen mukanaan tuomaa syrjäytymistä. Hanke tekee yhteistyötä mm. kolmannen sektorin ja seurakuntien ystävätoiminnan kanssa.

Odotamme sinulta

 • soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa
 • kokemusta hanketyöstä ja hankejohtamisesta
 • vuorovaikutustaitoja ja verkosto-osaamista
 • kykyä työskennellä itsenäisesti ja vastuullisesti.

Tehtävä täytetään määräaikaisena 1.5. alkaen tai sopimuksen mukaan ja työsuhteessa noudatetaan Avaintyönantajien työehtosopimusta (AVAINTES). Toimipisteenä on Socomin Kouvolan, Kotkan tai Lappeenrannan toimipiste.

Hakemukset 12.4. klo 16 mennessä osoitteeseen info@socom.fi

Lisätietoja tehtävästä antaa Pirkko Haikara tai sähköpostitse pirkko.haikara@socom.fi

 

 

1203, 2019

Haemme sosiaali- ja potilasasiamiestä

Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom on sosiaalialan asiantuntijuuden keskittymä, joka muodostaa kehittämis- ja yhteistyöverkoston Kaakkois-Suomen kuntien, kuntayhtymien sekä alan koulutus- ja tutkimusyksiköiden, kolmannen sektorin ja alan yrittäjien kanssa. Toimintaamme ohjaa laki sosiaalialan osaamiskeskustoiminnasta (1230/2001). Toimipisteemme ovat Kouvolassa, Kotkassa ja Lappeenrannassa ja tällä hetkellä palveluksessamme on 24 työntekijää.

Haemme

SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESTÄ

tuottamaan sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista annetun lain mukaisia sosiaaliasiamiespalveluja ja potilaan asemasta ja oikeuksista annetun lain mukaisia potilasasiamiespalveluja Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymälle Kymsotelle sekä kehittämään toimintaa uudessa sosiaalihuollon, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palvelut tarjoavassa integroidussa palvelukokonaisuudessa.

Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva ja siinä noudatetaan Avaintyönantajien työehtosopimusta (AVAINTES). Työpaikan sijainti on Kotkassa.

 Valittavalta edellytetään sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 272/2005 3§:n mukaista sosiaalityöntekijän kelpoisuutta tai 4 §:n mukaista tehtävään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä asiakkaan ja potilaan oikeuksien tuntemista.

Lisäksi odotamme

 • kykyä itsenäiseen työskentelyyn
 • hyviä vuorovaikutustaitoja ja verkosto-osaamista
 • kehittävää työotetta
 • valmiutta liikkua maakunnan alueella

Tarjoamme

 • monialaisen, osaavan ja innostavan työyhteisön tuen sekä mahdollisuuden osallistua sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaiden aseman kehittämiseen uudenlaisessa toimintaympäristössä.

Lisätietoja

 • työn sisällöstä sosiaali- ja potilasasiamies Sirkku Bilaletdin, etunimi.sukunimi@socom.fi
 • työsuhteeseen liittyvistä asioista toimitusjohtaja Leena Kaljunen puh 044 748 5300, leena.kaljunen@socom.fi

Lähetä hakemuksesi ja CV:si 31.3. klo 16.00 mennessä osoitteeseen info@socom.fi

 

1203, 2019

Haemme henkilökohtaisen avun koordinaattoria

Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom on sosiaalialan asiantuntijuuden keskittymä, joka muodostaa kehittämis- ja yhteistyöverkoston Kaakkois-Suomen kuntien, kuntayhtymien sekä alan koulutus- ja tutkimusyksiköiden, kolmannen sektorin ja alan yrittäjien kanssa. Toimintaamme ohjaa laki sosiaalialan osaamiskeskustoiminnasta (1230/2001). Toimipisteemme ovat Kouvolassa, Kotkassa ja Lappeenrannassa ja tällä hetkellä palveluksessamme on 24 työntekijää.

Haemme henkilökohtaisen avun keskukseen Henkkaan

Henkilökohtaisen avun koordinaattoria

Tehtävänä on

 • Työnantajina toimivien vaikeavammaisten henkilöiden tukeminen henkilökohtaisten avustajien rekrytoinnissa
 • Henkilökohtaisten avustajien rekrytointi
 • Neuvonta ja tiedottaminen henkilökohtaisen avun asioissa
 • Henkilökohtaiseen apuun liittyvien materiaalien ja tilaisuuksien suunnittelu ja toteuttaminen
 • Avustajainfo.fi -verkkopalvelun kehittäminen ja käytön opastus
 • Henkan toiminnan kehittäminen

Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva ja siinä noudatetaan Avaintyönantajien työehtosopimusta AVAINTES. Työpaikan sijainti on Lappeenrannassa.

Odotamme

 • Soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja vammaissosiaalityön tuntemusta sekä työkokemusta
 • Kiinnostusta työn kehittämiseen ja uudistamiseen
 • Verkosto-osaamista
 • Hyviä vuorovaikutustaitoja ja organisointikykyä

Tarjoamme

 • Innostavan, monialaisen ja osaavan työyhteisön. Meillä ammatillisuus sekä yhteisöllisyys yhdistyvät erinomaisella tavalla ja pääset kehittymään erityisalan osaajana kannustavassa ympäristössä.

Lisätietoja

 • työn sisällöstä henkilökohtaisen avun koordinaattorit Leena Kaukio ja Pirjo Herttuainen, etunimi.sukunimi@socom.fi
 • työsuhteeseen liittyvistä asioista toimitusjohtaja Leena Kaljunen puh 044 748 5300, leena.kaljunen@socom.fi

Lähetä hakemuksesi ja CV:si 31.3. klo 16.00 mennessä osoitteeseen info@socom.fi

Load More Posts