Sote-organisaatioiden asiakirjahallinnon asiantuntijoille ja asiakastietojärjestelmien pääkäyttäjille pidetään Kirjaamisvalmennuksen tietopaketti -tilaisuuksia, joiden tavoitteena on jakaa tietoa Kanta-palvelujen käyttöönottoon liittyvistä vaatimuksista ja muutoksista. Tilaisuudet on suunnattu sosiaalihuollon organisaatioille, joissa Kanta-palvelujen käyttöönoton valmistautumista ollaan aloittamassa tai suunnittelemassa.

Sosiaalihuollon asiakirjahallinnosta vastaavien asiantuntijoiden ja asiakastietojärjestelmien pääkäyttäjien kirjaamisvalmennuksen tietopaketit käynnistyvät tammikuussa 2019. Ilmoittautuminen tammi-helmikuussa 2019 pidettäviin tietopaketteihin on menossa. Ilmoittautuminen maalis-toukokuun tietopaketteihin avataan myöhemmin. Lisätietoa ilmoittautumisesta löytyy sivun alaosasta.

Puolen päivän mittaisissa tietopaketeissa käydään läpi perustietoa sosiaalihuollon tiedonhallinnan muutoksesta sekä asiakirjahallinnon sekä pääkäyttäjien rooleista ja tehtävistä Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston käyttöönottoon valmistautumisessa ja käytössä. Tietopaketit on jaettu kahteen osaan. Tietopaketin ennen taukoa pidettävä alkuosa on molemmissa tietopaketeissa sama. Tauon jälkeinen tietopaketin osa on erilainen. Tarvittaessa voit osallistua molempiin tietopaketteihin.

Kirjaamisen tietopaketti asiakastietojärjestelmien pääkäyttäjille

  • Pääkäyttäjien tietopaketti on suunnattu sosiaalihuollon asiakastietojen kirjaamiseen käytettävien tietojärjestelmien erilaisissa pääkäyttäjä-, tuki- ja ylläpitotehtävissä ja muissa rooleissa toimiville henkilöille. Tehtävissä työskentelevien henkilöiden nimikkeitä ovat esimerkiksi pääkäyttäjä, sovellusasiantuntija, sovellustukihenkilö, tietojärjestelmäasiantuntija, tietohallintokoordinaattori ja vastuukäyttäjä.

Kirjaamisen tietopaketti sosiaalihuollon asiakirjahallinnosta vastaaville asiantuntijoille

  • Sosiaalihuollon asiakirjahallinnosta vastaavien asiantuntijoiden tietopaketti on suunnattu kaikille heille, jotka työkseen suunnittelevat tai toteuttavat tiedonohjausta, asiakirjahallintoa ja arkistointia. Tällaisissa tehtävissä työskentelevien henkilöiden nimikkeitä ovat esimerkiksi asianhallintapäällikkö, asiakirjahallintopäällikkö, tiedonhallinta-asiantuntija, arkistonhoitaja, arkistovastaava, arkistosihteeri, hallintosihteeri, toimistosihteeri ja niin edelleen.

Lue lisää:
Tietopakettien kokonaisuuden, sisällön ja alustavien päiväkohtaisten aikataulujen esittely (Pdf-tiedosto, avautuu uuteen välilehteen)

Tietopakettiin voi ilmoittautua ja osallistua ryhmänä

Jokaiseen tietopakettitilaisuuteen voi ilmoittautua 40 henkilöä. Kun tilaisuuteen on 40 ilmoittautunutta, ilmoittautuminen sulkeutuu automaattisesti.

Jos samasta organisaatiosta osallistuu useita henkilöitä samaan tietopakettiin, olisi hyvä, jos voisitte ilmoittautua ryhmänä ja osallistua samalla yhteydellä. Ryhmästä vain yksi henkilö ilmoittautuisi kyseisen tietopaketin ilmoittautumislomakkeella. Näin mahdollisimman usean eri organisaation edustajat voisivat ilmoittautua tietopaketteihin.

Jos et pysty osallistumaan siihen tietopakettiin, johon ilmoittauduit, ole ystävällinen ja ilmoita/vapauta varaamasi paikka lähettämällä sähköpostia Tarja Hiltuselle osoitteeseen tarja.hiltunen@socom.fi

Pääkäyttäjien tietopakettien ajankohdat ja linkit ilmoittautumislomakkeisiin:

Ajankohta Ilmoittautuminen (lomake avautuu uuteen välilehteen)
torstai 24.1. kello 8.30 – 12.00 Ilmoittaudu tästä linkistä
torstai 7.2. kello 12.00 – 15.30 Ilmoittaudu tästä linkistä
tiistai 19.2. Klo 12.00 – 15.30 Ilmoittaudu tästä linkistä

 

Asiakirjahallinnon asiantuntijoiden tietopakettien ajankohdat ja linkit ilmoittautumislomakkeisiin:

Ajankohta Ilmoittautuminen (lomake avautuu uuteen välilehteen)
keskiviikko 30.1. kello 12.00 – 15.30 Ilmoittaudu tästä linkistä
torstai 14.2. kello 8.30 – 12.00 Ilmoittaudu tästä linkistä
keskiviikko 27.2. kello 12.00 – 15.30 Ilmoittaudu tästä linkistä

 

Ennen tietopakettiin osallistumista suosittelemme lämpimästi testaamaan etäyhteyksien toimintaa. Etäyhteyksien testaamiseen järjestetään check-in -tuokioita, sillä varsinaisissa tietopakettitilaisuuksissa ei ole teknistä tukea. Check-in -tuokiot järjestetään aina tiistaisin kello 9 – 9:30.
Lue lisää etäyhteyksien testaustuokioista tästä linkistä (Sivu avautuu uuteen välilehteen.)

Yhteystiedot

Teppo Taskinen
Kansa-koulu II -hanke
c/o Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus ISO
Tulliportinkatu 34 A 2.krs
70100 Kuopio
puh. 040 717 0314
Nina Peronius
Kansa-koulu II -hanke
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Rovakatu 3 lt. 3
96100 ROVANIEMI
puh. 040 5742773