Helmi-hanke järjestää Huhdasjärven kyläyhdistyksen kanssa yhteistyössä kaikille kiinnostuneille avoimen keskustelutilaisuuden maanantaina 14.10.2019 klo 13-15 Huhdasjärven kylätalolla (Mäntyharjuntie 1641, 47760 Huhdasjärvi).

Tilaisuudessa vaihdetaan yhdessä ajatuksia:

  • miten Huhdasjärvellä voidaan vähentää ikäihmisten yksinäisyyttä ja turvattomuutta
  • mitä yhteisöllistä toimintaa ja kohtaamisen paikkoja löytyy, kaivataanko jotakin lisää
  • mitä vapaaehtoistoiminnalle kuuluu, tarvitaanko uutta virtaa

Ikääntyneiden yksinäisyys on viime vuosina puhututtanut paljon. Yksinäisyyden taustalla olevat syyt voivat olla moninaiset, kuten eläköityminen, pitkät välimatkat, leskeksi jääminen, sairaudet, toimintakyvyn heikkeneminen, sosiaalisen verkoston harveneminen, jne. Etsivän vanhustyön toimintamallien avulla voidaan löytää niitä, jotka ovat jääneet vailla seuraa ja tekemistä. Myös yhteisöllisen toiminnan, kuten harrasteryhmien, arjen olohuoneen ja kunta-järjestö-seurakunta yhteistyön kautta voidaan tukea vanhenevan väestön hyvinvointia.

Lämpimästi tervetuloa mukaan keskustelemaan Huhdasjärveltä ja lähikylistä, miten mielestänne alueella voidaan parhaiten vastata ikäihmisten osallisuuden ja hyvinvoinnin tarpeisiin. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Lisätietoja: Jenna Paajanen, projektikoordinaattori,

p. 050 3234 852 tai jenna.paajanen@socom.fi

Tilaisuus on osa Helmi Hyvää elämää ikääntyneenä -hanketta, jossa tuetaan maaseudun ikäihmisten kotona asumista tutussa elinympäristössä sekä vahvistetaan heidän osallisuuden ja turvallisuuden tunnettaan. Hanke toteutetaan ajalla 1.5.2019-30.4.2021 Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maaseutumaisissa kunnissa. Hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto (maaseuturahasto) ja rahoituksen on myöntänyt Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.