Ajankohtaista

1905, 2020

Jaalassa käynnistyy luurikaveritoiminta – tule mukaan valmennukseen!

Tule luurikaveriksi ikäihmiselle!

Vaikka kasvokkainen toiminta on nyt poikkeusaikana tauolla, voivat erilaiset harrasteryhmät, seniorikerhot, kesätorin porinaporukat ja ystävien juttupiirit kohdata luurikaveritoiminnan kautta. Tähän on kaikkien helppo osallistua; tarvitaan vain puhelin, mukava asento ja avoin mieli. Ja mikä parasta, luurikaveritoiminta on edullista ja mahdollista välimatkoista riippumatta.

Luurikaveritoiminta -valmennus
• tiistaina 2.6.2020 klo 14 – 16 etäyhteydellä (saat ilmoittautuessasi ohjeet ja linkin osallistumiseen)
tai
• 5.8.2020 klo 10 – 12 Jaalassa Liikasenmäellä (Jaalantie 75) yhteistyössä Lions Club Jaalan kanssa. Sään salliessa olemme ulkona, huonolla säällä sisällä turvavälit huomioiden.

Valmennuksen jälkeen osaat soittaa ryhmäpuhelun ja voit koota luurikaveriporukan omassa tuttavapiirissä, ohjata pienryhmää puhelimitse tai tulla vapaaehtoiseksi HELMI-hankkeen käynnistämään luurikaveritoimintaan, jolloin me järjestämme sinulle ikäihmistä koostuvan porukan, jolle voit soittaa säännöllisesti ja osallistujien kanssa sovitusti.

Mitä luurikaveritoiminnan vapaaehtoinen tekee?
Vapaaehtoinen luotsaa puhelimitse kokoontuvaa yli 70-vuotiaiden ryhmää, jossa 3-5 henkilöä rupattelee osallistujille itselleen tärkeistä aiheista. Vapaaehtoinen toimii tavallisen ystävän tiedoin ja taidoin. Vapaaehtoiselle ei aiheudu toiminnasta puhelinkuluja ja tarjolla on tukea, vertaistapaamisia, koulutusta ja virkistystä.

Luurikaveritoiminta -valmennus on maksuton ja kaikille kiinnostuneille avoin. Voit tulla myös vain kuulolle, valmennus ei sido sinua vielä mihinkään. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen etävalmennukseen ma 1.6. mennessä ja lähivalmennukseen 1.8. mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä saat etälinkin, josta pääset osallistumaan etävalmennukseen.

Jenna Paajanen, p. 050 3234 852 tai jenna.paajanen@socom.fi

HELMI Hyvää elämää ikääntyneenä -hankkeen tavoitteena on vahvistaa maaseudulla kotona asuvien ikäihmisten sosiaalisia kontakteja, osallisuuden ja turvallisuuden tunnetta sekä vähentää yksinäisyyttä. Hankkeen rahoitus tulee Europan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta (maaseuturahoitus) ja rahoituksen on myöntänyt Kaakkois-Suomen Ely-keskus. Hanketta hallinnoi Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom.

1405, 2020

Lemillä käynnistyy puhelinporukat – tule mukaan valmennukseen!

HELMI Hyvää elämää ikääntyneenä -hanke, Lemin kunta ja Eksote starttailevat yhteistyössä puhelinporukka-toimintaa Lemillä. Vaikka kasvokkainen toiminta on nyt poikkeusaikana tauolla, voivat erilaiset harrasteryhmät, seniorikerhot, kesätorin porinaporukat ja ystävien juttupiirit kohdata turvallisesti puhelinporukkana. Tähän on kaikkien helppo osallistua; tarvitaan vain puhelin, mukava asento ja avoin mieli. Ja mikä parasta, puhelinporukat ovat edullista ja mahdollisia välimatkoista riippumatta.

Tarjolla maksutonta puhelinporukka -valmennusta

  • ke 27.5. klo 16.30-18.30 (etäyhteydellä)
    tai
  • ke 3.6. klo 16.30-18.30 Lemin Vanha Pappila (Toukkalantie 5, 54710 Lemi)
    (sään salliessa pihalla, huonolla säällä sisällä turvavälit huomioiden)

Valmennuksessa oppii soittamaan ryhmäpuhelun ja voi koota puhelinporukan omassa tuttavapiirissa, ohjata pienryhmää puhelimitse tai tulla vapaaehtoiseksi HELMI-hankkeen, Eksoten ja Lemin kunnan käynnistämään puhelinporukka -toimintaan. Me järjestämme vapaaehtoiselle ikäihmistä koostuvan porukan, jolle voi soittaa säännöllisesti ja osallistujien kanssa sovitusti.

Mitä puhelinporukan vapaaehtoinen tekee?

Vapaaehtoinen luotsaa puhelimitse kokoontuvaa yli 70-vuotiaiden ryhmää, jossa 3-5 henkilöä rupattelee osallistujille itselleen tärkeistä aiheista. Vapaaehtoinen toimii tavallisen ystävän tiedoin ja taidoin. Vapaaehtoiselle ei aiheudu toiminnasta puhelinkuluja ja tarjolla on tukea, vertaistapaamisia, koulutusta ja virkistystä.

Puhelinporukka -valmennukset ovat samansisältöisiä, maksuttomia ja kaikille kiinnostuneille avoimia. Valmennukseen voi  tulla myös vain kuulolle, osallistuminen ei sido vielä mihinkään. Valmennus järjestetään yhteistyössä Lemin kunnan, HELMI Hyvää elämää ikääntyneenä -hankkeen ja Eksoten kanssa.  Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen etävalmennukseen ti 26.5. ja lähivalmennukseen 2.6. mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä saat etälinkin, josta pääset osallistumaan valmennukseen.

Heini Maijanen, p. 050 595 4246 tai heini.maijanen@socom.fi

HELMI Hyvää elämää ikääntyneenä -hankkeen tavoitteena on vahvistaa maaseudulla kotona asuvien ikäihmisten sosiaalisia kontakteja, osallisuuden ja turvallisuuden tunnetta sekä vähentää yksinäisyyttä. Hankkeen rahoitus tulee Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta (maaseuturahoitus) ja rahoituksen on myöntänyt Kaakkois-Suomen Ely-keskus. Hanketta hallinnoi Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom.

1504, 2020

Esko-hankkeen tuloksena syntyneet kehittämisehdotukset nuorten miesten hyvinvoinnin tukemiseksi

Kirjoitus on neljäs osa julkaisusarjaa, jossa tarkastellaan 100 nuoren haastattelujen pohjalta nousseita huomioita nuorten miesten hyvinvoinnista ja elämästä Etelä-Karjalassa.

Esityksen voit avata myös tästä: Esko-hankkeen kehittämisehdotukset (pdf)

 

1404, 2020

Etätyövälineet haltuun – Pysy yhteydessä asiakkaisiin ja verkostoosi

Hei sote-yrittäjä,
nyt on oikea aika hakea osaamista etäkoulutusten kautta. Reima -hanke tarjoaa sinulle mahdollisuuden hyödyllisiin koulutuksiin Etelä-Karjalassa ilmaiseksi. Jos etätoiminta tuntuu vieraalta, saat oppia 22.4 ja 23.4 toteutettavissa koulutuksissa aiheena Etätyövälineet haltuun. Kevään aikana koulutustarjonta jatkuu aiheilla somemarkkinointi, hinnoittelu ja palvelumuotoilu. Lisää tietoa ja linkit osallistumiseen löydät täältä

804, 2020

Kansa-koulu II -hankkeen loppuraportti on julkaistu

Kansa-koulu II -hankkeen loppuraporttiin sekä muihin hankkeessa tuotettuihin materiaaleihin voit tutustua täällä.

204, 2020

Henkan tiedote 2/2020 on ilmestynyt

 

Avaa uusin Henkan tiedote 2/2020 tästä linkistä.

Load More Posts